Lohi-parmesaanikierteet
(Noin 19 kpl, työaika n. 30 min)
Nämä suolaiset kierteet pelastavat juhlan kuin juhlan ja valmistuvat käden käänteessä!
Taikina
2 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl cheddar juustoraastetta (n. 60 g)
1 prk kermaviiliä
0,2 dl rypsiöljyä
Täyte
150 g kylmäsavulohta
1 keskikokoinen punasipuli
½ ruukku ruohosipulia
100 g paprika-chilituorejuustoa
50 g parmesaanilastuja
1 dl (40g) cheddar juustoraastetta
n. ¼ – 1 tl mustapippuria
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste, viili ja öljy ja sekoita nopeasti taikinaksi. Jätä lepäämään täytteiden valmistamisen ajaksi.
Hienonna lohi ja punasipuli veitsellä pieniksi kuutioiksi. Silppua ruohosipuli.
Kaulitse taikina jauhojen avulla n 25×30 cm levyksi. Levitä tuorejuusto tasaisesti levylle. Ripottele pinnalle lohi- ja sipulikuutiot, ruohosipuli ja juustot. (Voit murentaa halutessasi parmesaanilastuja pienemmäksi). Lopuksi ripaus mustapippuria.
Kääri mahdollisimman tiukalle rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä n. 1,5 cm leveiksi kiekoiksi ja asettele pellille. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.
Resepti: KakkuTassu
Tilaa uutiskirjeemme
Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla eduistamme ja kampanjoistamme!