Minttu-suklaakuppikakut
Pakkaset paukkuvat edelleen! Mikäpä lämmittäisi paremmin kuin mehevä muffinssi ja kuppi kuumaa. Nappaa tästä talveen sopiva ohje minttu-suklaamuffinsseihin!
Tarvitset:
- 100 g voita tai margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 60 g tummaa suklaata rouhittuna
- 2 rkl Marianne rouhetta
Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet paitsi suklaa ja Marianne-rouhe. Kaada joukkoon voisula, kananmunat ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi rouhittu suklaa ja karkkirakeet. Annostele muffinipellille aseteltuihin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa 20-25 min. Muffinit saavat jäädä meheviksi, joten varo ylipaistamasta.
Mintun makuinen kuorrute:
- 300 g tuorejuustoa
- 115 g huoneenlämpöistä (suolatonta) voita
- 3 dl tomusokeria
- ¾ tl piparminttuaromia
- Vihreää tai turkoosia elintarvikeväriä
- Nomparelleja, sokerimassakoristeita
Vaahdota voita muutama minuutti. Lisää hieman lämmennyt tuorejuusto (kylmä juusto juoksettaa massan – toki voit käyttää sitä silti, rakeisuus ei pilaa kuorrutetta). Mausta ja värjää. Pursota tai lusikoi muffinseille reilusti kuorrutetta. Koristele koristerakeilla tai vaikka sokerimassasta leikatuilla kuvioilla. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki : muffinista saat gluteenittoman ja/tai maidottoman käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta, korvaamalla maidon esim. kauramaidolla sekä käyttämällä esim. Brunbergin gluteenitonta ja maidotonta suklaata
Tilaa uutiskirjeemme
Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla eduistamme ja kampanjoistamme!