Virkistävät kesälimonadit
Jokaisesta reseptistä tulee noin litra valmista limonadia. Voit valmistaa limonadit joko kannuun tai vaikkapa lasipulloon, jolloin hiilihappo säilyy paremmin. Jääpalat pitävät juoman pidempään viileänä. Koristeeksi kannuun voit viipaloida halutessasi sitrushedelmiä tai sujauttaa vaikkapa mansikan juomalasin reunaan. Parissa ohjeessa tarvittavan inkiväärisiirapin resepti löytyy sivun lopusta. Sokeria voit tarvittaessa lisätä limonadeihin oman makusi mukaan.
“Sokeria voit tarvittaessa lisätä limonadeihin oman makusi mukaan.
Ananas-inkiväärilimonadi
- 6 dl ananastuoremehua
- 1/3 dl limemehua
- 1/3 dl inkiväärisiirappia
- 0,4 dl sokeria
- 4 dl maustamatonta,
hiilihapotettua kivennäisvettä
Sekoita kaikki aineet keskenään kivennäisvettä lukuun ottamatta. Sekoittele ja anna sokerin liota hetki. Kaada varovasti sekaan kivennäisvesi ja sekoita kevyesti. Nauti välittömästi.
Mango-inkiväärilimonadi
- 3,5 dl mangososetta
- 1,5 dl inkiväärisiirappia
- 0,5 dl sitruunamehua
- 5,5 dl maustamatonta,
hiilihapotettua kivennäisvettä
Sekoita kaikki aineet keskenään ja sekoita kevyesti.
“Jokaisesta reseptistä tulee noin litra valmista limonadia.
Mansikkalimonadi
- 3 dl mansikkasosetta
- 1/3 dl seljankukkamehua
- 0,5 dl sitruunamehua
- 0,5 dl sokeria
- 6 dl maustamatonta,
hiilihapotettua kivennäisvettä
Sekoita kaikki aineet keskenään kivennäisvettä lukuun ottamatta. Sekoittele ja anna sokerin liota hetki. Kaada varovasti sekaan kivennäisvesi ja sekoita kevyesti. Nauti välittömästi.
Seljankukka-minttulimonadi
- 2 dl seljankukkamehua
- 0,4 dl sitruunamehua
- noin 1/3 nippu tuoretta minttua (lehdet)
- 7,5 dl maustamatonta, hiilihapotettua kivennäisvettä
Lisää mintun lehdet kannuun. Murskaa/hiero käsissäsi hieman osaa lehdistä jotta aromit irtoavat paremmin. Lisää seljankukka- ja sitruunamehut. Jos mahdollista, anna seoksen maustua hetki jääkaapissa. Lisää lopuksi kivennäisvesi, sekoita kevyesti. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.
Inkiväärisiirappi
- ¾ dl tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
- 1 dl sokeria
- 2 ¼ dl vettä
- 1 tl sitruunamehua
Mittaa ainekset pieneen kattilaan.Keitä 5 minuuttia kohtuullisella lämmöllä. Anna jäähtyä ja hautua noin yksi tunti. Siivilöi. Lisää lopuksi sitruunan mehu. Säilytä esim. kannellisessa, puhtaassa lasipurkissa.
“Siirappia kannattaa valmistaa isompi erä, sillä se säilyy useita päiviä jääkaapissa ja on heti käyttövalmis drinkkeihin ja smoothie-juomiin.
Reseptin laatija: KakkuTassu
Tilaa uutiskirjeemme
Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla eduistamme ja kampanjoistamme!